Ασφαλεια Κατοικιας

Το πιο πολύτιμο υλικό αγαθό που διαθέτουμε είναι το σπίτι μας και πρέπει να το προστατεύσουμε από τους καθημερινούς κινδύνους. Η ασφάλιση κατοικίας αφορά μόνιμη, δευτερεύουσα ή εξοχική. Μπορούμε να ασφαλίσουμε το κτίριο ή και το περιεχόμενο. Υπάρχουν αρκετά προγράμματα σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

 

Ενδεικτικά οι καλύψεις:

 

Συχνές ερωτήσεις

Οι λόγοι ασφάλισης κατοικίας στην χώρα μας:

 1. H Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με υψηλή σεισμικότητα
 2. Η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό πυρκαγιών (& εμπρησμών) κατά τους καλοκαιρινούς μήνες
 3. Η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρώπης με το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης
 4. Σε πολλές περιπτώσεις, η κατοικία έχει αποκτηθεί με στεγαστικό δάνειο και η τράπεζα ζητάει ασφάλιση για να είναι εξασφαλισμένη. Η συγκεκριμένη ασφάλεια ονομάζεται ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας
 5. Οι καταστροφές από πλημμύρες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγή

Σήμερα, το ποσοστό των ακινήτων που είναι ασφαλισμένα είναι μόλις 15% και αφορά κυρίως κατοικίες που έχουν αγοραστεί μέσω τραπεζικού δανεισμού. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στη σεισμογενή Κεφαλονιά πριν από τον τελευταίο καταστροφικό σεισμό, ασφαλισμένο ήταν μόλις το 8% των σπιτιών, και μάλιστα πολύ μικρότερο ήταν το ποσοστό που καλυπτόταν έναντι σεισμού! Πώς θα προστατευτείτε; Το κόστος ενός συμβολαίου ασφάλισης κατοικίας δεν είναι ακριβό. Το βασικό συμβόλαιο που μπορείτε να συνάψετε είναι αυτό που καλύπτει τον κίνδυνο από πυρκαγιά που έχει ξεκινήσει μέσα στο σπίτι. Επόμενος συνήθης κίνδυνος είναι ο κίνδυνος σεισμού και ακολουθεί ο κίνδυνος πλημμύρας, της κλοπής κ.α.

Η ασφάλεια κατοικίας είναι υποχρεωτική, όταν έχεις στεγαστικό δάνειο. Αν έχεις ενυπόθηκη κατοικία, καλό είναι να γνωρίζεις τα παρακάτω:

Με βάση την Εγκύκλιο 462 της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν είσαι υποχρεωμένος να το ασφαλίσεις μέσω της τράπεζας που σου χορήγησε το δάνειο. Έχεις το δικαίωμα να επιλέξεις ελεύθερα ασφαλιστική εταιρεία ή ασφαλιστικό σύμβουλο,  αρκεί το ασφαλιστήριο να πληροί τις καλύψεις που αναφέρονται στη δανειακή σου σύμβαση.

Αν στο παρελθόν έχεις ασφαλίσει το ακίνητό σου μέσω της τράπεζας που σου χορήγησε το στεγαστικό δάνειο, έχεις το δικαίωμα στην ανανέωση του ασφαλιστικού συμβολαίου, να αλλάξεις ασφαλιστική εταιρεία.

Το περιεχόμενο κατοικίας που ασφαλίζεται περιλαμβάνει:

 1. Τα έπιπλα
 2. Τις οικιακές συσκευές & μικροσυσκευές
 3. Τα σκεύη και τους εξοπλισμούς
 4. Τα προσωπικά αντικείμενα (ρούχα κλπ.)
 5. Φωτιστικά ή άλλα αντικείμενα σταθερά προσαρτημένα στο κτίριο κ.α

Η ασφάλεια περιεχομένου της κατοικίας καλύπτει από ζημίες:

 1. Σεισμό
 2. Φωτιά
 3. Καιρικά φαινόμενα
 4. Θραύση κρυστάλλων
 5. Διάρρηξη σωληνώσεων
 6. Έκρηξη
 7. Τρομοκρατικές & κακόβουλες ενέργειες
 8. Κλοπή
 9. Βραχυκύκλωμα κ.α

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ασφάλισης αστικής ευθύνης που προστατεύει τους οικοδεσπότες από τη στιγμή που ο ενοικιαστής θα μπει στο σπίτι μέχρι τη στιγμή που θα φύγει.

Όλοι μπορούμε να ασφαλίσουμε την εξοχική μας κατοικία καθώς υπάρχουν ολοκληρωμένα ασφαλιστικά προγράμματα που καλύπτουν όλες τις ανάγκες σας.

Οι ασφάλειες Αναγνώστου είναι το ασφαλιστικό γραφείο που διασφαλίζει στους πελάτες της παροχή σύγχρονων ασφαλιστικών προϊόντων σε όλους τους κλάδους γενικών ασφαλίσεων και ασφαλίσεων υγείας.

Διεύθυνση

Ωράριο Λειτουργίας

Χάρτης

Copyright © Anagnostu.gr  All Right Reserved