Ασφαλεια σκαφους / Jet Ski

Η θάλασσα, όσο όμορφη κι αν είναι, κρύβει πολλούς κινδύνους… Σύμφωνα με την νομοθεσία η κάλυψη αστικής ευθύνης είναι υποχρεωτική. Υπάρχουν προγράμματα σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

 

Ενδεικτικά οι καλύψεις:

 

Είναι υποχρεωτική η ασφάλιση σκάφους;

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία τίθεται σε ισχύ ο Νόμος 4926/2022, «Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και άλλες διατάξεις», ο οποίος προβλέπει τα εξής:

  1. Αύξηση των ελαχίστων ορίων για την υποχρεωτική ασφάλιση της Αστικής Ευθύνης στα σκάφη προσωπικής αναψυχής
  2. Προσθήκη συνολικού ανώτατου ορίου για την περίοδο ασφάλισης
  3. Επέκταση της υποχρεωτικής ασφαλιστικής κάλυψης και κατά τον μόνιμο ελλιμενισμό και αγκυροβολιά των πλοίων / σκαφών αναψυχή

Η ασφάλιση της αστικής ευθύνης σκάφους καλύπτει τον κάτοχο από οικονομικές απώλειες που θα υποστεί εάν κληθεί να αποζημιώσει τρίτους για τραυματισμός ή θάνατο τρίτου, για υλικές ζημιές άλλων σκαφών ή λιμένων καθώς και κάλυψη για πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης.

Η μικτή ασφάλιση σκάφους καλύπτει τον κάτοχο για ζημιές του ίδιου του σκάφους από πυρκαγιά, κλοπή, ζημιές από σύγκρουση ή πρόσκρουση και κινδύνους θαλάσσης.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το σκάφος μου για θαλάσσια σπορ;

Αν θέλετε να κάνετε χρήση του σκάφους σας για θαλάσσια σπορ όπως σκι, μπανάνα, αλεξίπτωτο κ.λπ. πρέπει να το δηλώσετε στην ασφαλιστική εταιρεία ώστε να υπολογιστεί το σχετικό επασφάλιστρο και κυρίως να καλυφθεί πιθανό ατύχημα κατά τη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων.

Οι ασφάλειες Αναγνώστου είναι το ασφαλιστικό γραφείο που διασφαλίζει στους πελάτες της παροχή σύγχρονων ασφαλιστικών προϊόντων σε όλους τους κλάδους γενικών ασφαλίσεων και ασφαλίσεων υγείας.

Εταιρεία

Ασφάλειες

Διεύθυνση

Ωράριο Λειτουργίας

Χάρτης

Copyright © Anagnostu.gr  All Right Reserved